Het begint allemaal met een droom.
Een ambitie om willen zetten in
realiteit. Daarbij heb je kennis en
kunde nodig om je wegwijs te
maken. Want waar begin je als
startende ondernemer? Waar moet
je op letten? A3 adviseert en begeleid
u van begin tot eind.
FOTO’S VAN HET
PROJECT
ERMELOSCHE FRIET BRENGT REURING IN
DE REGIO
Het gaat goed met de Ermelosche frietzaak.
De eerste weken waren een groot succes! Nu
dezelfde lijn doorzetten en doorgroeien tot
een gevestigde naam. De nieuwe
horecaonderneming in Ermelo maakt een
mooie start mee, maar dat is vooral te
danken aan een goede voorbereiding. F1rstcool
(i.s.m.A3interieurbouw) heeft deze startende
horecaondernemers gedurende het gehele
traject ondersteund en geadviseerd. We
hebben elkaar leren kennen op de Horecava
2015 en hebben sinds januari veel contact
gehad. Ook tijdens aanvragen van
vergunningen en het rondkrijgen van de
financien heeft F1rstcool de ondernemer
vrijblijvend geadviseerd. Een half jaar later is
de zaak ingericht en kan er gaan worden
gedraaid. Een mooi proces die veel tijd en
aandacht heeft verreist, maar ook heeft
geresulteerd in een prachtige Frietzaak! Waar
de ondernemers zich richtte op
ambachtelijke bereidingswijzen hebben de
ontwerpers zich gericht op een
bijpassende beeldvorming. De definitieve
materialisering en vormgeving zijn echt het
resultaat van een goede samenwerking tussen
alle partijen
DE ERMELOSCHE
FRIETZAAK
DE ERMELOSCHE
FRIETZAAK
AUGUSTUS 2015
De Ermelosche frietzaak is nog geen jaar
geopend en krijgt nu al een eervolle
onderscheiding in het vakgebied. Waar
Ermelo tot een jaar geleden nog niet
bekend was met verse friet, is het Gelderse
dorp helemaal om door de komst van de
Ermelosche frietzaak. En nu eigenaren
Wouter, Larissa en Koen van der Haar de
AD Friettest 2016 hebben gewonnen, gaat
de zaak zelfs 7 dagen per week open.
A3interieurbouw feliciteert het jonge
Dreamteam en is erg enthausiast over deze
verrassende uitslag van de Friettest. We
wisten dat de goede samenwerking heeft
geresulteerd in een prachtige zaak , maar
dat de Ermelosche verse friet ook nog eens
tot best verkozen zou worden is echt een
kroon op het werk van de ondernemers!
De Ermelosche frietzaak maakte al een
mooie start mee, maar dat is vooral te
danken aan een goede samenwerking en
strakke voorbereiding. A3interieurbouw
heeft deze startende
horecaondernemers gedurende het
gehele traject ondersteund en
geadviseerd. We hebben elkaar leren
kennen op de Horecava 2015 en
hebben sinds januari veel contact gehad.
Ook tijdens aanvragen van vergunningen
en het rondkrijgen van de financien zijn
de ondernemers vrijblijvend geadviseerd.
Een half jaar later was de zaak ingericht
en kon er gaan worden gedraaid. Een
mooi proces dat veel tijd en aandacht
heeft verreist, maar ook heeft
geresulteerd in een prachtige Frietzaak!
Waar de ondernemers zich richtte op
ambachtelijke bereidingswijzen hebben
de ontwerpers zich gericht op een
bijpassende beeldvorming. De
definitieve materialisering en vormgeving
zijn echt het resultaat van een goede
samenwerking tussen alle partijen.
“Voor ons heeft altijd vastgestaan dat wij
onderscheidend willen zijn,'' vult Wouter
aan. Als eigenaar van twee webwinkels zat
het ondernemen hem al in het bloed.Broer
Koen werkte van jongsaf aan in een
snackbar en volgde een horecaopleiding.
En ook Larissa werkte vele jaren in de
wereld van de luxe hotels en volgde voor
de frietzaak een cursus gastvrouw in de
horeca. ,,Samen vormden we, ieder met
onze eigen capaciteiten, eigenlijk een
dreamteam.'' Leuk, maar daarmee heb je
natuurlijk nog geen verstand van friet
maken of het daadwerkelijk runnen van
een horecaonderneming. Om te kijken of
het plan sowieso levensvatbaar was om in
het ruim 26.000 inwoners tellende Ermelo
een nieuwe eetgelegenheid te beginnen,
volgt er een marktonderzoek. Als het
antwoord positief is, is er ook snel een
geschikte locatie gevonden. En, hoe
opvallend in deze tijd, ook de lokale
Rabobank wil onmiddellijk meewerken.
Koen: ,,Daarna zijn wij eindeloos bezig
geweest met experimenteren. Allerlei
soorten aardappels uitproberen. Welke
heeft de meeste smaak, welke laat zich het
beste verwerken? Hoe lang moet je
voorbakken en op welke temperatuur? En
hetzelfde voor het afbakken. En welke olie
gebruik je?'' (bron:AD)
“Voor ons heeft
altijd vastgestaan
dat wij
onderscheidend
willen zijn”
- Wouter
ADRES
Vaartweg 190
8243 PP Lelystad
VASTE PARTNER
F1rst Cool b.v.